Čte-li někdo Biblické texty, má k tomu své důvody a možná je i zvědavý.
Jeden hledá odpovědi na mravoučné otázky, jiný chce pochopit o čem to cele je, další věří, že Texty to je Boží slovo a tak se snaží o uniknutí smrti.
To poslední v řetězci důvodů je zároveň nejhorší. Proč je nejhorší, ať si každý zjisti sám.
Podle mého názoru je ve světě nejméně 3 mld. lidí, které aspoň někdy zaslechli – Bible je Božím slovem. Po staletích koluje světem toto přesvědčení a pochází od vzdělaných. Často to jsou vzdělanci s akademickými tituly.
Kdyby vyučující takovým nesmyslům dobře rozuměli, co je Boží Slovo, pak by se v katedrálách a kostelíčkách po celém světě nerozmísťovali němé modly.
Je to tedy s Texty jinak a tohleto jinak není neužitečné pro chápání Boha a je většinou pravdivé a uchvacující a trochu popisuje budoucnost. Musíte ale být vzdělávání přímo od Boha, nikoliv na univerzitách.
Bible by rozhodně neměla být modlářskou sbírkou knih, což ale pro miliardy lidských bytostí je. Spíš by měla být předmětem zdravého zájmu.
V Textech se dá objevit něco, co tam nikdo neočekává a nehledá. Podmínkou však je, že nebudete k napsanému přistupovat jako k folkloru starodávných Hebrejců či sbírce starobylých mýtů a nejsou to povídky pro děti na dobrou noc. Existují jisté potíže s překlady, neboť každý překlad je svým způsobem výklad. Zub času taky nahlodává něco. A jsou tam nesmysly vzniklé přepisováním. Kdo, co a jak pochopil, to taky zapsal (k tomu se budu ještě vracet).
Snad někoho překvapím tím, co budu popisovat dále.
Jako dítě chtěl jsem být logikem a o něco později fyzikem, totiž vědcem. Netušil jsem, jaké nebezpečí v sobě to skrývá, být vědcem. Nějaké vlohy potřebné pro vědeckou činnost ve mně jsou, jako třeba schopnost dlouho a neúnavně přemýšlet jedním směrem a taky zdravý skepticismus či umění pochybovat, zda je něco pravdivé. S tím se člověk rodí, podle mě.
Zkrátka a dobře nedá se popsat, jak velké bylo překvapení, když jsem narazil v Textech na něco, z čehož se dá vypočítat hmotnost vesmíru. Ani více ani méně…
Pochopitelně neprozradím, jak na to a co se má počítat. Předkládám zvědavcům pouze číslo.
Je to 1,80941e+51<Mu<2,01728e+53 kg.
Nebyl jsem si jistý, jde-li o správný výpočet a tak jsem začal pátrat po vědeckých publikacích na toto téma. Narazil jsem na vědecké informace, ve kterých se probíralo, jak hmotný je vesmír. Mé výpočty byli v mezích tolerance. Z počátečních úvah vedoucích k výpočtům také vyplývá, že hmotnost vesmíru je spíše konstantní.
Na tomto cloudu máte vědecké info (každý může stáhnout):
https://mega.nz/#!MRkzXRzK!oQA3lneDZYo3PkIce7gOxC9xuio2-kSzT3HodyDqZLM
Samozřejmě, kdo přečte tento příspěvek, tomu nezůstává nic jiného než mým slovům věřit. Jak jinak?

Komentáře

Nejnovější příspěvky mohou být špatně srozumitelné bez přečtení předcházejících