Když se zeptáte dospělých, chtějí-li naučit děti nějakým špatnostem, odpoví, že ne. To platí, až na vyloženě špatné dospělé, jako jsou pedofily, náboženští teroristy a tak. O těch nemluvíme.
Nyní se přesuneme do říše pohádek a ještě o kousíček dál. A teď jsme u něčeho, co vypadá takto:
je to skvělí být ovcí!


Aj, aj. Já už to vidím. Je tu jistý problém a je tuším v hlavách dospělých nebo dokonce hlouběji.
Pokusíte-li se zjistit, jak by vypadal v představách dospělého vlk schovaný pod roucho ovčí, pak zjistíte, že zpod roucha vyčnívají části vlčího těla. Jenže, rčení  „vlk v rouše beraním“ je o tom, že zpod roucha nic nevyčnívá, ani jeden drápek.
Sledujete, kam já vše vedu?
Lidé ani v nejmenším nechápou, jak vypadá takový pověstný vlk. A v tomto spočívá základ problému. Jednoduše je to takhle. Vlk není vidět ani cítit a nedá se snadno rozpoznat, protože vidíte ovečku. Vlastně je to téměř neřešitelný úkol, až dokud nedojde na lámání chleba. Myslím tím případy jako, kdo bude zachraňován jako první z tonoucího Titaniku či parníku Gustloff a jiná davová šílenství. Ale i tak samotné jádro člověka hýbající rozumem a tělem zůstává skryté.
Myslíte si, že Ješu Nazorejský vypadal napohled jako velmi milý člověk, nějaká roztomilá a přívětivá bytost, třeba matka Tereza? Vždyť nemluvil a nic neřešil s ženami, až na výjimky. Co na to feministky?
A co by někdo z vás řekl či pomyslel si, kdyby do jeho obchodu přišel někdo vypadající jako bezdomovec, a přesně tak Ješua Mašiach vypadal (skládám mu poklonu), pak rozházel a poškodil zboží, i kdyby měl k tomu pádný důvod? Anebo upřímně by vám sdělil:„přišel jsem vrhnout oheň na váš způsob života a váš svět…“
Říkám tedy všem, chcete-li vědět jak vypadá „vlk v rouše beraním“ sežeňte si fotku zmíněné Terezy a pozorně na ní čumte. Kdybyste netušili, o které Tereze povídám, pak máte vlastního českého hrdinu, jmenuje se kardinál Pepa Beran.

Závěrem – nedejte na první dojem, nevšímejte si většinového názoru davu. Ať máte vnitřek správně seřízený pro správné chápání vyřčeného.

(je toho víc a všemu se budu postupně věnovat)

Komentáře

Nejnovější příspěvky mohou být špatně srozumitelné bez přečtení předcházejících